Jalotofu Detox-salaatti


Annoksia: , Valmistusaika:

Ainekset:

  • 1 paketti Jalotofun hampputofua
  • Pieni parsakaali
  • 2 sellerin vartta
  • 1 vihreä omena
  • Kourallinen pilkottua tuoretta persiljaa
  • 3 rkl kurpitsansiemeniä
  • 4 rkl turkkilaista jukurttia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • Puolikkaan sitruunan mehut
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna/pieninä paloina
  • 1 rlk omenaviinietikkaa
  • 2 rkl dijon-sinappia
  • ½ tl kuivattua oreganoa
  • Mustapippuria ja merisuolaa


Ohje:
Tämä raikas mutta täyteläinen salaatti sisältää runsaasti kehoa virkistäviä ja puhdistavia raaka-aineita, jotka piristävät nuutunutta oloa samalla kun täyttävät vatsan. 

Paloittele parsakaali pieniksi kukinnoiksi ja höyrytä niitä vajaa viisi minuuttia. Huuhtele kukinnot lopuksi kylmässä vedessä, jotta kypsyminen loppuu. Paloittele tofu kuutioiksi ja paista niitä pannulla tilkassa öljyä muutaman minuutin ajan, jotta saat niihin hieman väriä. Kaada parsakaali ja tofupalat kulhoon. Silppua varsiselleri ja omena pieniksi paloiksi ja lisää sekaan. Lisää myös persilja ja kurpitsansiemenet. Sekoita kulhossa jukurtti, oliiviöljy, sitruunamehu, silputtu inkivääri, omenaviinietikka, dijon-sinappi ja mausteet. Kaada kastike kulhoon kaikkien ainesten päälle ja sekoita. Laita jääkaappiin hetkeksi. Tarjoile ja nauti!

Teksti ja kuva: Virpi Mikkonen




Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet, Salaatit Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Maustamaton Reseptin tekijä Virpi Mikkonen