JALOTOFU BAHN MI -leipä


Annoksia: 2, Valmistusaika: 30

Ainekset:
Yksi ranskalaistyylinen patonki
1 pkt Jalotofu Marinoitu
kurkkua
tuoretta korianteria
Sriracha majoneesia
pikkelöityjä vihanneksia

SRIRACHA-MAJONEESI:
1 dl majoneesia
3-4 tl srirachaa
puolikkaan limen mehu
(sekoita ainekset tasaiseksi soosiksi)

PIKKELÖIDYT VIHANNEKSET:
1 porkkana
100 g daikon-retikkaa
1 dl riisiviinaetikkaa
0,5 dl vettä
0,5 dl sokeria


Ohje:
“Kahden eri kulttuurin törmäyksessä syntyneet ruoat ovat usein erinomainen esimerkki “best of both worlds” -sanonnasta. Yksi mainio esimerkki kolonialismin myötä syntyneistä ruoista on vietnamilainen Bahn mi-leipä. Indokiina (nykyiset Vietnamin, Kambodzan, ja Laosin alueet) oli lähes 70 vuotta Ranskan siirtomaavallan alaisena, jonka aikana lé frenchmanit toivat alueelle rakastamansa patongin – kärsivät varmaankin koti-ikävästä.”

Leikkaa vihannekset julienneksi. Laita kattilaan vesi ja sokeri, lämmitä vain sen verran että sokeri liukenee veteen. Ota pois liedeltä ja lisää riisiviinaetikka. Sekoita liemi ja vihannekset, anna marinoitua vähintään tunnin ajan tai vaikka yön yli.

Paista viipaloitu tofu rapeaksi. Leikkaa ja halkaise patonki kolmeen-neljään osaan. Voitele puolikkaat Sriracha-majoneesilla, täytä leivät tuoreilla kurkkuviipaleilla, tofuviipaleilla, pikkelöidyillä vihanneksilla sekä tuoreella korianterilla. Enjoy!




Ruokalaji Grilliherkut, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Maidoton, Vähähiilihydraattinen
Tuote Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Enni Koistinen | Musla-blogi