Helpot ja maistuvat luomu “Jalofel”-pyörykät


n. 25-30 kpl

Maukkaita ja proteiinipitoisia falafel-pyöryköitä ja pihvejä on helppo valmistaa tällä yksinkertaisella reseptillä! Tarvitset vain falafel-mixin ja paketin Jalotofua.

JALOFEL-PYÖRYKÄT
1 pkt luomu Jalotofu Maustamaton, Kylmäsavu, Hempnut tai Marinoitu
1 ps luomu falafelmix 275g (esim. Urtekram)

Lisäksi:
öljyä paistamiseen
1 tl suolaa
½-1 tl juustokuminaa
pippuria myllystä

Valmistusohjeet:

Ota tofu pakkauksesta ja kuivaa se talouspaperiin tai keittiöpyyhkeeseen. Murustele Jalotofu käsillä kulhoon, niin pieneksi muruseksi kuin pystyt. Kaada joukkoon falafelmix ja sekoita massa hyvin haarukalla. Keitä 4 dl kiehuvaa vettä ja kaada se massan sekaan. Sekoita hyvin ja anna vetäytyä 15 min.

Pyörittele yksi pyörykkä ja paista se kokeeksi – tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, juustokuminaa ja mustapippuria. Pyörittele massa pyöryköiksi ja paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

VINKKI: Tämä resepti sopii myös hyvin falafel-pihvien ja nugettien valmistamiseen.




Ruokalaji Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu, Jalotofu Maustamaton, Jalotofu Mieto Chili