Italialainen tomaatti-Jalotofupata


Annoksia: 4, Valmistusaika: 30

Ainekset:

  • 1 pkt Jalotofu marinoitua
  • kylmäpuristettua oliiviöljyä
  • ¼ tl chilijauhetta
  • 2 tl paprikamaustetta
  • ½ tl korianteria
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 pieni purkki tomaattipyreetä
  • 3 rkl raakaruokosokeria
  • 2 sipulia
  • 1 porkkana
  • kapriksia
  • soijakastiketta
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ sitruuna
  • oreganoa ja muita yrttejä
  • tuoretta basilikaa koristeluun


Ohje:
1. Lämmitä öljyä hetki pannulla ja lisää paprika, chili, kurkuma ja korianteri. Anna öljyn paistua kunnes tunnet mausteista irtoavan voimakkaan tuoksun.
2. Kuutioi Jalotofu ja paista kuutiot mausteöljyssä.
3. Lisää loraus soijakastiketta, kuutioi sipulia anna, lisää se wokkiin ja ruskista hetki korkealla lämmöllä.
4. Lisää pilkottu porkkana, vähennä lämpöä ja anna paistua muutama minuutti
5. Lisää tomaattimurska ja -pyree, sekä sokeri ja kaprikset. 
6. Purista sitruunan mehu joukkoon, lisää yrtit ja anna hautua muutama minuutti.
7. Koristele reilulla määrällä tuoretta basilikaa ja tarjoile esimerkiksi tuorepastan kera.




Ruokalaji Uuniruoat Erityisruokavalio Vegaani
Tuote Jalotofu Marinoitu