Intialainen Jalotofumuhennos


Annoksia: 2, Valmistusaika: 45

Ainekset:

  • 1 pkt Jalotofu marinoitua
  • 2-3 sipulia
  • 300 g pinaattia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1-2 limeä
  • 2-3 rkl raastettua 
  • inkivääriä
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikamaustetta             
  • 2 tl jauhettua korianteria             
  • 2dl vihreitä linssejä
  • 1 rkl vahvaa currymaustetta         
  • ½ tl chiliä
  • öljyä
  • suolaa


Ohje:

1. Laita linssit kiehumaan.
2. Kaada pannulle tilkka öljyä sekä kurkuma, paprikamauste, korianteri ja chili. Anna mausteiden paistua kunnes niistä irtoaa vahva tuoksu. Leikkaa Jalotofu kuutioiksi ja paista mausteöljyssä.  
3. Lisää pilkotut sipulit ja anna paistua muutama minuutti.
4. Heitä sekaan murskattu valkosipuli, inkivääri ja pinaatti.
5. Kun linssit ovat kypsiä, kaada vesi pois ja sekoita linssit pannulle.
6. Kaada sekaan tilkka öljyä, currymauste ja suolaa makusi mukaan.
7. Lisää kookosmaito,  purista limeteistä mehu ja anna hautua.
8. Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile esim. riisin kera. 



Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Vegaani
Tuote Jalotofu Marinoitu