Hyvän olon herkkukulho


Annoksia: 2, Valmistusaika: 25

Ainekset:
Porkkanatofu

Paketti maustamatonta Jalotofua
Porkkana pienellä terällä raastettuna
1/2 tl merisuolaa
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1/2 rkl oliiviöljyä
1 rkl luomusoijakastiketta

 

Lehtikaalipesto

1 dl kotimaisia hampunsimeniä
Kaksi valkosipulin kynttä
1,5dl oliiviöljyä
Kuusi lehtikaalin oksaa (poista niistä kovat rangat)
1/2dl raastettua parmesaanijuustoa (vegaaniversio hiivahiutaleilla)
1tl hienonnettua rosmariinia
1/2tl merisuolaa

 


Ohje:
Voit kasata kulhoon kauden kasviksia, Jalotofua ja quinoaa. Kokonaisuus on paitsi monipuolinen, täyttävä ja terveellinen, myös erityisen herkullinen. Aterian voi koota myös suoraan eväslaatikkoon. Kokoa kulhoon 2dl ohjeen mukaan keitettyä ja mieluiten kotimaista kvinoaa (kuvassa punaista kvinoaa), puolet porkkanatofusta , puolikas avokado ja muutama ruokalusikallinen lehtikaalipestoa. Koristele lopuksi hampunsiemenillä ja nauti.


Porkkanatofu:
Kuumenna öljy pannussa ja lisää kuutioitu Jalotofu. Kääntele Jalotofuja 3-5 minuuttia pannulla,kunnes ne ruskistuvat hieman. Lisää hieno porkkanaraaste, soijakastike ja anna hautua viisi minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä.


Lehtikaalipesto:
Hienonna rosmariini morttelissa. Soseuta kaikki ainekset tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Jos tahna on liian jämäkkää, lisää öljyä – jos taas liian vetelää, laita mukaan reilummin lehtikaalia.




Ruokalaji Pastat, wokit ja risotot Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vegaani
Tuote Jalotofu Maustamaton