Glorian Ruoka & Viini: Lasimestarin Jalotofu


Annoksia: 4-6 alkupalana, Valmistusaika: 15 min + 2 t - vrk maustumisaika

Testaa ruokatoimittaja Anu Braskin jouluinen lasimestarin Jalotofu -resepti, joka maistuu ihan kaikille!

Ainekset:
1 pkt Jalotofu Kylmäsavu (300g)
1 porkkana
1 punasipuli
3 cm (noin 15 g) piparjuurta

LIEMI
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2 dl vettä
1-2 tl suolaa
10 valko- ja maustepippuria
10 neilikkaa
2 tl sinapinsiemeniä
2 laakerinlehteä


Ohje:

1. Leikkaa Jalotofu noin sentin viipaleiksi. Kuori ja viipaloi porkkana ja sipuli. Kuori piparjuuri ja vuole se ohuiksi lastuiksi.

2. Lado tofu, porkkanat, sipulit ja piparjuuurilastut lasipurkkiin kerroksittain (purkin koko noin 6 dl).

3. Valmista liemi. Yhdistä liemen aineet kattilassa ja kiehauta, kunnes sokeri on sulanut. Jäähdytä hetki.

4. Kaada liemi tölkkiin muiden aineiden päälle. Anna tofun maustua muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki: Lasimestarin Jalotofu säilyy jääkaapissa noin viikon. Siinä ajassa sen maku vain paranee!




Ruokalaji Napostelu Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu Reseptin tekijä Anu Brask | Glorian Ruoka & Viini 8/2015