Appelsiini-Jalotofua ja nougatjäätelöä


Annoksia: 2-4, Valmistusaika: + 120

Ainekset:
Jäätelö:

  • 1,5 dl soijakermaa
  • 1 pkt Jalotofu pehmeä
  • ½ sitruunan mehu
  • 1 dl maap. tahnaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl nougatrouhetta 

Tofu:

  •  ½ pkt Jalotofu hempnut
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 dl konjakkia
  • ripaus vaniljajauhetta
  • 3-4 rkl hunajaa
  • 1 tl voita


Ohje:
Jäätelö:
1. Sekoita kaikki ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
2. Sekoita sekaan nougatrouhe. (Voit myös tehdä nougatrouheen itse karamellisoimalla hasselpähkinärouhetta suhteessa 1 osa pähkinää 1 osa sokeria)
3. Pyöräytä taikina jäätelöksi jäätelökoneella ja anna jähmettyä pakastimessa muutama tunti. 
Tofu:
1. Leikkaa tofuista noin 1cm paksuisia siivuja ja muotoile haluamaksesi.
2. Laita pannulle voi ja tofut.
3. Ripottele tofujen päälle hieman vaniljajauhetta ja sekoita sekaan hunaja. Anna hunjajan sulaa ja lisää konjakki.
4. Anna hautua miedolla lämmöllä kunnes tofut ovat imeneet nesteen suurimmaksi osaksi ja saaneet hieman väriä.
5. Tarjoile heti jäätelön kanssa.




Ruokalaji Jälkiruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa
Tuote Jalotofu Hempnut, Jalotofu Pehmeä