Chili Con Jalotofu


Annoksia: 4, Valmistusaika: 20 min.

Täyteläinen ja täyttävä chili Chili con Jalotofu lämmittää kylmänä päivänä mukavasti. Tarjoa sellaisenaan pataruokana tai quinoan, guocamolen ja tuoresalsan kera.

Ainekset:
Chili con Jalotofu
1 pkt (300g) Jalotofu Kylmäsavu
1 prk (400g) esikeitettyjä kidneypapuja
1 prk (400g) tomaattimurskaa
1 sipuli
1 porkkana
2 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
1 kasvisliemikuutio
1kl tummaa sokeria
1 tl jeeraa eli jauhettua juustokuminaa
2 rkl öliiviöljyä
2 dl vettä
½ kuivattu chili tai chilirouhetta
pippuria myllystä


Ohje:
Kuumenna paistinpannu tai kasari ja lisää oliiviöljy. Lisää hienonnetut sipulit, kuutioitu tofu ja porkkana pannulle. Kuullota niitä hetki. Valuta ja huuhtele pavut ja lisää pannulle tomaattimurskan kera. Huuhtele tomaattipurkki vedellä ja lisää se kasvisliemikuution ja mausteiden kanssa pannulle. Anna kaikkien ainesten kiehua rauhassa miedolla lämmöllä ja lisää viimeisenä pilkottu paprika. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa vettä ja suolaa. Tarjoa sellaisenaan pataruokana tai quinoan, guocamolen ja tuoresalsan kera.




Ruokalaji Pikavinkit ja yleisohjeet, Uuniruoat Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu