Tofurullat


20 kpl, Valmistusaika: 20 min.

Ainekset:
n. 20 riisipaperiarkkia
1 pkt Jalotofu Marinoitu tai Kylmäsavu
1 porkkana
½ kurkku
keitettyä (riisi)nuudelia
tuoretta minttua
tuoretta basilikaa
tuoretta korianteria
tuoretta rucolaa


Ohje:

Leikkaa jalotofu ohuiksi viipaleiksi ja poikittain puoliksi. Kuumenna pannulla tilkka (kookos)öljyä ja paista tofuviipaleet kullanruskeiksi molemmin puolin.

Keitä nuudelit kypsiksi, jäähdytä juoksevan kylmän veden alla ja siirrä odottamaan.

Kuori porkkana ja leikkaa se kolmeen osaan ja suikaleiksi. Leikkaa kurkku pariin pätkään, kaavi pois siemenet ja leikkaa suikaleiksi.

Laita isoon kulhoon vettä ja upota riisipaperi sinne yksi kerrallaan. Yhden paperin pehmenemiseen menee aikaa noin yhden rullan tekemisen verran. Kun paperi on pehmennyt, levitä se leikkuulaudalle ja kasaa täyteaineet alareunaan: tofua, nuudeleita, reilusti rehuja. Kääräise sitten alareunasta paperia täytteiden päälle, sitten reunat keskelle ja rullaa koko komeus kiinni melko tiukkaan pakettiin. Kun kaikki rullat ovat valmiita, tarjoile ne mielellään samantien dippikastikkeiden kera.

 

PERINTEINEN RULLADIPPI
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni tulinen punainen chili hienonnettuna
1/2 limen mehu
1 tl riisietikkaa
2 rkl soijakastiketta
1 dl vettä

1 rkl (kookos)sokeria

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

MAAPÄHKINÄVOIDIPPI
4 rkl sokeroimatonta maapähkinävoita
2 rkl hoi sin -kastiketta
2 rkl sokeria
1 dl vettä

Sekoita kaikki ainekset keskenään.

 




Ruokalaji Leivät ja wrapit, Napostelu, Pikavinkit ja yleisohjeet Erityisruokavalio Gluteeniton, Ilman kananmunaa, Maidoton, Vähähiilihydraattinen, Vegaani
Tuote Jalotofu Kylmäsavu, Jalotofu Marinoitu Reseptin tekijä Hanna Pilli-Sihvola | Hannansoppa -blogi