Tehtävämme

Itsellemme asettamamme tehtävä on selkeä: Haluamme luoda herkullisia makuelämyksiä, valmistamalla maailman parasta tofua – Jalotofua. Tähän tavoitteeseen pyrimme jokaisena päivänä, ottaen huomioon luonnon ja ihmisen hyvinvoinnin. Kehitämme jatkuvasti toimintatapojamme ja kanssakäymistämme ympäristömme kanssa. Yrityksessämme vallitsee tasa-arvo ja yhteisen määränpään eteen ponnisteleminen siten, että jokaisen työpanos on yhtä tärkeä ja välttämätön. Haluamme tehdä työmme mahdollisimman mielekkääksi ja palkitsevaksi kaikilla tasoilla ja ponnistelemme yhdessä tämän eteen.

Historia 1989 – tänään

Oy Soya Ab perustettiin Henrik Nybergin toimesta vuonna 1989. Samoihin aikoihin hyvästä ruoasta ja sen terveysvaikutuksista kiinnostuneet veljekset Stig ja Sven Vesterlund alkoivat valmistaa luonnonmukaisia elintarvikkeita pienessä mittakaavassa, itse kehittämillä laitteillaan. Yhdeksänkymmentäluvun alussa Henrikin visio ja veljesten innovatiivisuus yhdistyivät, kun Stig ja Sven ostivat osuudet Soya Oy:stä ja Stig palkattiin johtamaan yrityksen toimintaa.

Alkuaikoina tuotantolaitteet ostettiin Japanista ja modifioitiin itse vastaamaan tuotannon tarpeita. Pian tarpeet kuitenkin kasvoivat ja alettiin luomaan Tofun valmistukseen optimaalisempia laitteita ja menetelmiä yhdessä suomalaisten metalli- ja teknologia-alan yritysten kanssa. Vielä tänäkin päivänä prosessia ja sen vaatimaa tekniikkaa kehitetään jatkuvasti ja määrätietoisesti vastaamaan yhä vaativammaksi kasvavia tarpeita. Omintakeinen tuotantoprosessi ja nykyaikaiset tuotantolaitteet takaavat kansainvälisestikin harvinaisen korkealuokkaisen Jalotofun tuotannon.

Alusta asti yrityksen toiminta on pohjautunut luonnonmukaiseen, mahdollisimman vähän prosessoituun tuotteeseen pyrkivään ideologiaan sekä tinkimättömään tarkkuuteen turvallisen, laadukkaan ja puhtaan elintarvikkeen aikaansaamiseksi. Jalotofun omat eettisyys-, ekologisuus- ja laatuvaatimukset ovat muodostaneet yritykselle vankan arvopohjan jo aikoina kun kotimaisesta luomu sertifikaatista, tai reilusta kaupasta ei oltu vielä kuultukaan. Uskomme yhä edelleen, että eettinen toiminta seuraa ihmisen vilpittömästä halusta tehdä asiat hyvin ja oikeudenmukaisesti. Siksi pyrimme myös luomaan kaikki kontaktimme ja verkostomme sellaisten ihmisten ja organisaatioiden kesken, jotka jakavat nämä arvot.

Jatkuva kehitys on Jalotofun toiminnan perusta. Toimintastrategiamme pohjautuu laadun osaamiseen ja kehittämiseen. Tuottamamme laadun kautta avaamme  myös mahdollisuuden kehittää tuotantoamme sekä kokonaisvaltaista toimintaamme vakaalta perustalta käsin. Merkittävä osa yrityksemme toimintaa ovat eettinen ja ympäristöllinen vastuu, jotka pyrimme ulottamaan kokonaisvaltaisesti yrityksemme kaikkeen toimintaan. Haluamme olla edelläkävijöitä ja asettaa toimintamme tarkasteltavaksi ympäristön ja ihmisen yhteisen hyvinvoinnin edistämiseksi. Tofun maailmanperintö on meille kunnia-asia ja haluamme osallistua positiiviseen kehitykseen kohti tasapainoista ja oikeudenmukaista maailmaa, jossa kaikilla on mahdollisuus toteuttaa ihmisarvoista elämää ja jossa luonnon resursseja ei kuluteta yli niiden uusiutumiskykyä.